Berlin’de ilk kez düzenlenen ve iki ülkenin sağlık sektörünü bir araya getiren Türkiye-Almanya Sağlık Turizm Fuarı’nın öne çıkan katılımcılarından biri de Acıbadem Hastanesi’ydi.
Türkiye’de 22 hastane, 18 tıp merkezi ve 47 ofisi bulunan Acıbadem, fuar boyunca yüzün üzerinde danışanı ağırladı. İki gün süren fuarın Acıbadem standında ziyaretçilerin sorularını yanıtlayan Acıbadem Uluslararası Proje Geliştirme ve Operasyonlar Direktörü Dr. Murat Pekmezoğlu, Acıbadem Avrupa Sorumlusu Nazlı Konrad ve Berlin Ofisi Müdürü Ayşe Pala KADINCA.eu’ya fuarı ve iki ülkenin sağlık ilişkilerini değerlendirdi.
“ACIBADEM ONKOLOJİ KONUSUNDA ZİYARETÇİLERİN İLK TERCİHİ OLDU”
Acıbadem Berlin Ofisi Müdüresi Ayşe Pala, standlarına en çok onkoloji konusunda danışanın geldiğini ifade ederek, “Daha çok akciğer kanseri, prostat, meme veya rahim kanseri ile ilgili ikinci görüş almak, farklı, alternatif tedaviler öğrenmek üzere hastalar bizi ziyaret ettiler. Tedavisi zor hastalıklar için tercih edildiğimizi görmek bizi onurlandırdı.” şeklinde konuştu.
Ayşe Pala, bunun Acıbadem’in yıllara yayılan tecrübesiyle hastaların güvenini kazandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Aynı şekilde Dr. Murat Pekmezoğlu da, Almanya gibi geçmişte onkoloji konusunda tercih edilen bir ülkede dahi, Acıbadem’in fark yarattığının altını çizdi. Pekmezoğlu fuarda hastanesi olmayan kliniklerin yanlışlıkla kendilerine gelen onkoloji hastalarını da Acıbadem’e yönlendirdiklerini aktararak, “Zira dünyanın en iyi doktorları ve alanda kullanılan yüksek teknoloji hastanelerimizde mevcut“ dedi.
Acıbadem Uluslarası Proje Geliştirme Direktörü bunun yanı sıra tüp bebek tedavisi, plastik cerahi, genel cerahi ve check up’ta da tercih edildiklerini vurguladı.
“TÜRKİYE ASLINDA SAĞLIK SİGORTALARI İÇİN BİR AVANTAJ”
Dr. Murat Pekmezoğlu, Almanya’nın sağlık sigortasıyla topladığı gelirin yurt dışındaki hastanelere gitmesini istemediğini kaydederek, aslında serbest piyasa ekonomisinde bunun sigortalar için de hastalar için de bir avantaj olabileceğini şu sözlerle açıkladı: “Tüm sigortalar devlete hizmet vermiyor, özel sağlık sigortaları da var. Söz konusu sigortalar masraflarını nasıl azaltacaklar, daha fazla müşteri nasıl kazanacaklar diye rekabete giriyorlar. Türkiye gibi bir ülkede sağlık hizmetleri hem daha kaliteli ve hızlı, hem de neredeyse yüzde elli daha ucuz!”
“BİREYSEL DURUMLARDA SİGORTALAR YURT DIŞINA YEŞİL IŞIK YAKABİLİYOR”
Yıl boyunca Almanya’dan binin üzerinde hastayı Acıbadem’e tedaviye gönderen Acıbadem Almanya ofisleri, bu sayının yüzde ellisini Türk kökenlilerin, yüzde 30’unu Türkiye ile ilişkileri olan Arap, Balkan ve Orta Asya ülkelerinden gelenlerin, yüzde yirmisinin de Alman vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti.
Acıbadem Avrupa sorumlusu Nazlı Konrad, ilgili sayıların katlanarak artacağından şüphe duymadığını vurgulayarak, her ne kadar yurt dışı tedaviler için sağlık sigortaları sorun çıkarsa da, bireysel durumlarda sigortaların yurt dışına yeşil ışık yakabileceğine dikkat çekti.
Nazlı Konrad, bu çerçevede: “Bazı durumlarda yurt dışı tedaviler sağlık sigortalarının işine yarayabiliyor. Örneğin organ nakillerinde. Bir organ nakli Almanya’da 60 bin Avro iken, Türkiye 20 bin Avro. Üstelik Almanya’da bu nakiller uzun zaman alırken Türkiye’de donör hazırsa bir hafta, on gün için gerçekleştiriliyor!” dedi.
Konrad ayrıca bireysel taleplerdeki artışla birlikte sağlık sigortalarının da eninde sonunda yurt dışı tedaviler için bir revizyona gitmek durumunda kalacağını savundu.
Dr. Murat Pekmezoğlu da, Acıbadem özelinde Türkiye’ye dönük sağlık ivmesinin yükselmeye devam edeceğini kaydederek, gelecek beş yıllık hedeflerinde Almanya’da bir hastane açmak olduğu müjdesini de verdi.
Özlem Coşkun – KADINCA.TV – 23.01.2023 – 20:00
Fotoğraflar: ACIBADEM ve AYPA.TV
İlk yorum yapan olun